Att gå utanför komfortzonen och hitta balans

Posted by on feb 11, 2013 in Blogg | Kommentarer inaktiverade för Att gå utanför komfortzonen och hitta balans

I förra veckan genomförde jag en workshop i Voicefulness på engelska med ca 30 personer från en av våra största banker. På engelska därför att detta var människor från olika delar av Europa som blivit utvalda att gå en veckas utbildning. Jag gjorde även samma workshop förra året, och är väldigt glad att jag får vara ett återkommande inslag i detta högklassiga program!

Som oftast när jag får ett uppdrag, kommer jag in som ”något annat” – man har arbetat med analys, logiskt tänkande och avancerade problem att lösa, och behöver skaka om lite för att tänka i nya banor. Helt enkelt använda höger hjärnhalva istället för vänster. Med vänster sida arbetar du med logiskt tänkande, ett tänkande baserat på ord. Med höger sida arbetar du med helhetsbilder och kreativitet, baserat på inre bilder och sinnesförnimmelser.

Fast det där med att jag enbart arbetar med höger hjärnhalva, stämmer faktiskt inte. Tvärtom så eftersträvar både autonom rötteknik och mindfulness efter att få balans mellan hjärnhalvorna, så att vi kan få tillgång till så mycket kraft, kreativitet OCH logik som möjligt.

Eftersom de flesta människor är lite rädda för vad som ska hända när de släpper in sin intuition, handlar mycket om det jag gör om att få människor att VÅGA. Att gå utanför komfortzonen och se vad som händer. Det är fantastiskt kul att under 1 1/2 h få leda ekonomer, som arbetar så mycket med det logiska, genom en workshop i Voicefulness:

  • Mindfulness som ger djupavslappning, stillar tankebruset och öppnar upp sinnena
  • Röstteknik som sätter igång höger hjärnhalva på allvar och ger både psykisk och fysisk avspänning
  • Körsång som ger en skräckblandad förtjusning till endorfinkick och som ger en härlig energi och sammanhållning i en grupp som i det här fallet inte kände varann så bra.

När jag lämnade dem, hängde de i baren och sjöng…