Om

Karin Sax Granlöf är född 1966 och uppväxt i Alingsås. Karin började spela piano vid 6 års ålder och blev tidigt aktiv i kommunala musikskolan, där hon sjöng i kör och spelade fiol. Hon sjöng under gymnasieåren i kvintetten Nolan sisters, som bl a vann riksfinalen av talangtävlingen Nya Ansikten. Mellan 1988-94 studerade och arbetade Karin i Göteborg, och är sedan 1994 bosatt i Stockholm.

Karin har frilansat som klassisk sångerska i bl a Kammarkören Pro Musica, Radiokören och Voces Nordicae och som jazzsångerska med egen kvartett.

Som pedagog har Karin undervisat i sång och kör på studieförbund, kulturskola, musikklass och gymnasieskolans estetiska program. De senaste 10 åren har tyngdpunkten av verksamheten varit riktad mot företag i form av körer och workshops. 1 september 2009 grundade Karin sitt företag Saxess, och strax därefter utvecklade hon konceptet Voicefulness.

Utbildningar

  • Göteborgs universitet, spanska och musikvetenskap. 1986-1988.
  • Musikhögskolan i Göteborg, sångpedagog klassisk inriktning. Fördjupning: dramatik. 1988-1992.
  • Kungliga musikhögskolan, körpedagog. 2003 – 2005.
  • Mindfulnesscenter, instruktörsutbildning. Fördjupning: mindfulness på arbetsplatsen. 2011-2012.

Karin fortbildar sig kontinuerligt inom sång-och röstteknik, mindfulness och kördirigering. Karin är medlem i affärsnätverket Arndts.

Karin erbjuder skräddarsydda företagspaket inom Röstcoaching och presentationsteknik, Voicefulness och Körsång på företag.

Kontakt